vineri, 24 august 2012

Metalia Beach - Limenaria


Metalia Beach



Foarte multi multi dintre noi au fost in Thassos, poate si prin Limenaria. Prima oara am vazut si eu acel Palataki, sau dupa spusele unui roman pe blogul sau, ca aceea constructie care domina orasul si portul din Limenaria este o ruina al unui castel venetian. In 2008 am stat 14 zile in Limenaria. De cand am vazut prima oara plaja Metalia si locul in care se afla am fost fascinat  de povestea  acestui loc.




 1916







miercuri, 8 august 2012

Hotel Danny's - Alykanas



Hotel Danny's  - Alykanas

Este un complex cu 2 hoteluri, Kaly Pigi si Danny’s Hotel.












Hotelul Danny’s  este mai mare ca suprafata in comparatie cu  Kaly Pigi. In mijlocul  corpurilor de cladiri ale hotelului Danny’s  se afla o piscina si un jacuzzi.  Apa din piscina este curata, din ce am vazut, nu am facut baie in piscina. Nu sunt adeptul de a merge in Grecia pentru a face baie intr-o pisicina. 
Camera,         

                                    


Balconul camerei vazut din curtea hotelului. 

Vedere din balconul camerei.



        Am avut camera  tripla, a fost una  mare, curata. In camera am avut 2 paturi unul langa altul pe centru, un pat langa un perete, plus o canapea,  care daca era trasa putea  dormi un copil de 13-14 ani fara probleme.  Curatenie se face in fiecare zi,  asternuturile au fost schimbate de doua ori in 7 zile.  Fetele care faceau curat erau romance.

 Chicineta era utilata cu tot ce trebuie. Camera a fost la parter, cu vedere spre piscina, curtea interioara.     


  Baia,  este mica, fara cada, fara cabina de dus, dar nu ne-a deranjat  foarte tare.  

Noaptea  nu am am avut nevoie de aer conditionat, dar sa va luati pastile pentru tantari. 




Hotelul Kaly Pigy are o piscina aflata in spatele corpurilor de cladiri ale Hotelului Danny’s.



Kaly Pigi Hotel

Kaly Pigi

Kaly Pigi 

 Se poate face baie si aici, am vazut lume mai putina in aceasta piscine 3-4 persoane, fata de piscina mare de la Danny’s. In interiorul complexului, langa piscina este  un bar unde se serveste micul dejun. 
Mai este un bar mare, la intrarea in complex unde se tine seara greceasca, pe care o recomand. Seara greceasca la pretul de 7 euro se merita,  in comparatie cu alte seri grecesti de prin alte insule sau statiuni din Grecia.



 Cel care se ocupa de barul aflat la intrarea in hotel, unde se tine seara greceasca, un tip scump la vorba, mai pe romaneste un grec plin de el, scarbos, gretos de felul sau, il cheama Stelios.

 Noi l-am evitat din prima zi a sederii noastre la Danny’s.  La intrarea in hotel este un supermarket unde gasiti in general aproape tot ce aveti nevoie. Daca ajungeti la Hotel Danny’s prin agentie de turism aveti un info la inceput. Sfatul meu este sa nu  va luati dupa  ce va spun reprezentantii  agentiilor de turism. Noi am fost cu Christian Tour, dar reprezentatul agentiei in insula este doar pe prostit turistii. Incercati sa va luati excursiile optionale, inchirierea masinilor, ATV –uri, scootere, barci cu motor  prin agentiile locale, sunt in medie cu 10-15 euro mai ieftine decat agentiile  prin care ajungeti in Alykanas.
In curtea complexului sunt palmieri, bananieri, tufisuri tunsi in diferite forme, iarba verde, toate ingrijite de un roman din Calarasi. Hotelul este si in circuitul agentiilor din Europa in special din U.K. asa ca veti avea vecini englezi, familisti toti. Nu va faceti griji, sunt linistiti, de bun simt. Am intalnit si am avut romani veniti odata cu noi, in acelasi autocar, mult mai nesimtiti decat englezii.  Hotelul Danny’s este la intrarea in statiune, pe partea dreapta cum veniti din Zante Town.


            Intrarea in hotel, pe langa supermarket. 

           Imagine panorama a statiunii Alykanas, hotel Danny's nu se vede, este in spatele pomului din stanga imaginii, pe directia sagetii.  


 Hotelul Danny’s nu este langa plaja, este in marginea statiunii,  Drumul pana la plaja este mai lung, 10 minute de mers printr-o livada de maslini sau 15 minute de mers prin centrul statiunii. Atmosfera in interiorul hotelui este una linistita.  Noi am fost cazati in corpul  hotelului  unde erau cazati englezi, ultimul corp pe partea stanga. In coabitarea cu englezii pot sa spun ca nici nu i-am simtit ca vecini.  Eram singura familie de romani  cazati acolo, de ce? nu stiu. Mai erau o famile de plonezi  langa noi si restul numai familii de englezi cu copii intre 5-12 ani. Nu erau galagiosi mai mult decat romanii, te salutau ori de cate ori treceau pe langa tine sau daca treceau pe langa balconul nostru. Intradevar, erau familisti, stateau cu totii la piscina, cu berea la halba langa ei, nu plecau de langa copii, dar nu erau deranjanti prin comportament.
Micul dejun la Danny’s  se serveste la  barul de langa piscina. 




Mic Dejun la Danny's Hotel

Nu este un mic dejun de invidiat, cam saracios, dar destul  cat sa nu mori de foame, noi am fost multumiti de mic dejun.
 La piscina nu poti venii cu produse din afara, daca vrei ceva trebuie sa faci consumatie de la bar.
In ansamblu, pentru noi ca familie,  pretul platiti pentru Danny’s  Hotel a fost unul echitabil. 

luni, 6 august 2012

Alykanas



Alykanas 2011





                                          





     Insula Zakynthos a fost altceva decat ma asteptam. Nu am vazut  acele case simple, albe, cu ferestre si usi albastre, cum sunt in majoritatea insulelor din marea Egee. Orasul Zante Town nu se aseamana cu acele orase grecesti cu care suntem obisnuiti,  Skyathos, Santorini, Rhodos, Leros, Paros, etc... Totul este construit in stilul venetian sau mai bine spus asemanatoare celor din Italia. Chiar si biserica din Zante Town este una in stil catolic. In Zakynthos in afara de steagurile grecesti nimic nu pare sa aminteasca ca esti in Grecia si totusi atmosfera este una greceasca. Datorita ocupatiei venetienilor este normal sa gasesti o arhitectonica a oraselor italiene.